Bram Ladage eert de oude ‘Rotterdammert’ van de markt

De puntzak patat van Bram. Wie kent ‘m niet? Al om bekend en meer dan 50 jaar pretenderen ze niet zomaar een snackbar te zijn, maar vooral iets moois met de aardappel te doen. Maar als dit alleen hun slogan is, doet Ladage zichzelf dan niet tekort?

 

Een frisse en vroege ochtend vroeg in oktober. In de verte komt ‘de kleine Bram’ aangereden. Behendig parkeert hij enkele ogenblikken later de kleine patatkraam onder de luifel van Humanitas Akropolis in de wijk 110-Morgen. Nog maar net gereed om patat te gaan bakken voor ruim 400 cliënten, galmt het: “heerlijke verse frieten, komt u maar genieten” tussen de nabijgelegen gebouwen. 

 

In nog geen twee uur tijd weten de geroutineerden krachten van Bram Ladage belangeloos 425 zakken patat te bereiden en deze naar iedereen bewoner van de afdelingen in Humanitas Akropolis te brengen. Hier wonen mensen met lichamelijke klachten of dementie, die 24 uur per dag zorg in de nabijheid nodig hebben. Dat was pas echt een aangename verrassing op culinair niveau!

 

“Onze klant van de markt van vroeger, kan nu niet makkelijk meer komen. Maar die willen we wel blijven bedanken en eren”, vertelt Rocco Ladge, die samen met zijn broer Wesley de dagelijkse leiding heeft over meer dan 30 Bram Ladage frietkramen in Rotterdam en regio. Met zijn deelname aan het initiatief Handen van Humanitas wil hij zich structureel blijven inzetten. “De oude Rotterdammer(t), onze klant. Dat is waar we vandaan komen. Uiteindelijk hebben zij ons geholpen zo groot te worden, zoals wij nu zijn.”

 

Naast iets moois doen met de aardappel, laat Bram Ladage ook zien iets moois te doen voor kwetsbare Rotterdammers. Een mooie puntzak, mooie gele frieten, lekkere mayonaise en met een vleugje maatschappelijke betrokkenheid. 



X