De ‘Handen van Humanitas’ ontmoeten elkaar!

Check de foto’s onder het bericht .

Donderdag 19 mei 2022 was een bijzonder dag! Dat was de dag waarop de Handen van Humanitas elkaar voor het eerst live ontmoetten! Het netwerk van maatschappelijk betrokken bedrijven en ondernemers kwam bij elkaar bij Harborn Digital, een toplocatie midden in het hart van Rotterdam. Door covid19 was het er niet eerder van gekomen elkaar te treffen, maar dat werd ruimschoots ingehaald. De opkomst was bijzonder hoog. Een blijk van betrokkenheid met een warm oranje kloppend hart, kunnen we wel stellen!

Na een ontspannen inloop met koffie met gebak, was het Nicole van Namen, initiatiefnemer van de Handen van Humanitas die aftrapte met haar steeds weer bijzondere verhaal inclusief terugblik op de afgelopen twee jaar. Met trots kon zij vertellen hoe het netwerk steeds maar groter werd en nog steeds wordt. Met ‘eenpitters’, maar ook met grote ondernemingen. Mooie hoogtepunten van acties en samenwerkingsrelaties die aangegaan werden kwamen in vogelvlucht voorbij.  

Een van de hoogtepunten was Yaron Loman, die de aanwezigen ‘onderwierp’ aan een ‘lesje’ Humanisme. Een verhaal over de oorsprong en wederopkomst van het westerse humanisme. Wie zijn de Humanisten van vroeger en nu? Wat is humanisme? Welke oorsprong heeft? En kon men zichzelf herkennen in het humanisme? Al deze vragen werden beantwoord in een boeiend en interactief mini-symposium.

Daar waar ‘gewerkt’ wordt moet gegeten worden. Natuurlijk was daar ook aan gedacht. Hoofdgang van het menu was een heuse gehaktbal van De Ballentent. Het pad van Handen van Humanitas en De Ballentent kruisten eerder al eens tijdens de december-actie van 2020. (klik hier voor video) Iets meer ballen dan aanwezigen, maar ze zijn allemaal opgekomen. 

Voor het einde van deze gave avond was het fanatisme van alle gezichten af te lezen, tijdens een ‘escape-kraak de code-evenement’, georganiseerd door Xventrura. Welke groep had als eerste de code van de kluis gekraakt en ging naar huis met de goudstaven? Een spannend en tegelijkertijd hilarisch spel! Gelukkig hebben we de foto’s nog! 

Glazen klonken tijdens het proosten op een geweldig gave avond vol kennismakingen, terugblikken, nieuwe ideeën en oranje kloppende harten!

Check de foto’s hieronder (@Randy van Gameren)

« van 119 »

Deel op social media!X
Call Now Button