Zoals elk mens, heeft ook elk dier een verhaal

De passie spat ervan af als Erik Zevenbergen vertelt over de natuur en dieren. De directeur van Diergaarde Blijdorp tuurt naar de nijlpaarden wanneer hij mijmert over zijn missie voor natuurbehoud. “Zeker in deze tijd zien we waar het echt om gaat in de wereld. We dienen met elkaar beter te zorgen voor de natuur, die om ons heen in rap tempo wordt vernietigd.”

De uitdaging wordt in deze coronacrisis des te groter om de dierentuin futureproof te houden. Daarvoor is het van belang dat de mensen van heinde en ver blijven komen om het dierenpark te bezoeken. Ambassadeurschap voor natuurbehoud schuilt namelijk in elke bezoeker die het park aan het einde van de dag verlaat. En die grote getale mensen die Zevenbergen wil aanspreken, komt nu minder vaak dan hij wenst.

Het initiatief Handen van Humanitas en Diergaarde Blijdorp zijn een samenwerking gestart. Over zijn deelname aan het initiatief twijfelde Zevenbergen geen moment. “Ik kijk net als Humanitas met heel veel liefde naar de kwetsbare Rotterdammers. Ik vind het heel mooi hoe zij naar elk verhaal achter de mens kijken. En dat is wel een overeenkomst met Diergaarde Blijdorp. Hier bij ons gaat het om de verhalen achter de dieren, die heel boeiend zijn, maar ook triggeren om verder te kijken dan je neus lang is.”

Zevenbergen doneerde 500 entreekaarten voor het dierenpark aan medewerkers van Stichting Humanitas. “Zij hebben zich zo ongelofelijk ingezet in de afgelopen moeilijke tijd, om de zorg te verlenen die heel erg nodig is. Nu krijgen ze landelijke waardering, die ze al heel lang verdienen.” De donatie komt vanuit de actie Samen Sterk, waarin fans van Diergaarde Blijdorp opgeroepen werden een kaartje te kopen, waarop Diergaarde Blijdorp voor elk gedoneerd kaartje zelf ook nog eens een kaartje doneerde.

De entreekaarten werden uitgereikt aan alle huishoudelijke ondersteuners van Stichting Humanitas. Waar anderen vaak stopten met het bieden van huishoudelijke zorg, gingen de medewerkers van Humanitas gewoon door. Dit tot vreugde van de cliënten, waarvan de huishoudelijke medewerker vaak het enige lichtpuntje in de week is. Hoogstwaarschijnlijk heeft Diergaarde Blijdorp na het bezoek van de 500 huishoudelijke ondersteuners er direct net zoveel ambassadeurs bij, voor hun belangrijke missie; het natuurbehoud.



X