Handen van Humanitas haalt De Nachtwacht naar Humanitas!

Een groep bewoners van Humanitas Bergweg kregen vorige week de kans om De Nachtwacht te zien tijdens een rondleiding door het Rijksmuseum in Amsterdam. Daarvoor konden zij gewoon in hun stoel blijven zitten, sterker nog, dat kon gewoon vanuit Rotterdam! Met een VR-bril kregen zij een virtuele rondleiding door het Rijksmuseum, onder begeleiding van een gids. Zij begaven zich langs werken van vele beroemde schilders.

In 2022 slaan het Mooiste Contact Fonds (KPN), het Rijksmuseum en Maya VR de handen ineen voor een van de grootste virtual reality projecten in Nederland, RIJKSMUSEUM VR. Deze samenwerking zorgt ervoor dat duizenden ouderen kunnen worden bereiken met de mooiste Nederlandse werken, zonder dat zij daarvoor naar buiten hoefden.

Maya VR is een jonge zorgonderneming die de strijd aan gaat met eenzaamheid onder ouderen. Met behulp van VR-technologie brengt Maya de mogelijkheid om ouderen een dagje weg te bieden, vanuit hun eigen huis. Door de hulp van virtual reality kunnen ouderen belevingen ondergaan die anders onmogelijk zouden zijn. Zo kunnen ouderen bijvoorbeeld ook genieten van een safari, citytrips en wandelen zij door de mooiste natuurgebieden.

Door deelname aan een online actie via LinkedIn won Handen van Humanitas deze kosteloze virtuele rondleiding voor de cliënten van Stichting Humanitas en haalde daarmee beroemde schilderijen naar Humanitas Bergweg, waar de bewoners ontzettend van hebben genoten.  

Hieronder een korte impressie van de RIJKSMUSEUM VR in Humanitas Bergweg (video Marcel Smit)X