Medewerkers Humanitas dankzij Hello Print naar Heilige Boontjes

De samenwerking tussen Handen van Humanitas, Hello Print en Grandcafé Heilige Boontjes is ook weer zo’n gaaf voorbeeld van elkaar de hand reiken in moeilijke tijden. De Thuiswerktrui, bedacht door Wijnand van der Werf, Julian Schonfeld en Maarten Lelijveld was niet zomaar een trui, maar een trui met een verhaal, een boodschap zelfs. Met deze trui riepen wij namelijk aandacht en respect op voor de mensen die vanwege het oplopende Corona-besmettingscijfer thuis moesten werken. Naast dat thuiswerken heel handig kon zijn, kan men nu wel stellen dat thuiswerken ook bepaalde druk kon leggen op gezinnen of zelfs eenzaamheid in de hand werken.

Maar er was nog een andere heel belangrijke groep waarvoor met deze trui een blijk van erkenning en waardering wilden ophalen. Het zijn de mensen die niet thuis konden werken, omdat zij in de frontlinie stonden en soms zelfs nog staan. Het zijn de zorgmedewerkers, die elke dag naar hun kwetsbare cliënten gingen om te helpen, er voor ze te zijn, ze te troosten. Het zijn de mensen die daardoor zelf ook nog eens bloot stonden aan de risico’s van het virus. Dat vereiste moed!

Het doel was om zoveel truien te verkopen, zodat Handen van Humanitas voor een aantal medewerkers van Stichting Humanitas een tegoedbon kon aanschaffen van grandcafé Heilige Boontjes, een tegoedbon voor ‘koffie met wat lekkers voor twee’. Op deze manier hielpen wij onze zorgmedewerkers aan wat lekkers en wellicht ook aan een gezellig weerzien met een bijvoorbeeld een vriend, vriendin of familielid, die ze al tijden door de crisis niet meer hadden gezien. Tegelijkertijd hielpen we hiermee grandcafé Heilige Boontjes om hun mensen aan het werk te houden. Een café met een verhaal en een missie die Rotterdam niet wil verliezen. Want…’We helpuh mekaar tog, niet tan?’

 

Deel op social media!X
Call Now Button