Synergie achter De Straatkapper resulteert in Zilveren Camera

Synergie achter De Straatkapper resulteert in Zilveren Camera!

In een wereld waarin samenwerking en innovatie essentieel zijn voor het bloeien van creativiteit en ondernemerschap, komt soms een project tot stand dat niet alleen de lokale gemeenschap verbindt, maar ook de kracht van synergie en samenwerking benadrukt. Een dergelijk inspirerend initiatief van Handen van Humanitas is De Straatkapper.

De Straatkapper begon als een idee van Sjoerd de Vries, geboren uit de wens om een verschil te maken voor dak- en thuislozen in Rotterdam. Hoe? Door hen gratis knipbeurten aan te bieden. Hij werd geïnspireerd door kappers uit Canada en wilde dat ook. Maar er was alleen één probleem: hij kon nog niet knippen. Hij twijfelde geen moment en ging het knipvak leren. En toen ontmoette hij Nicole van Namen.

Met de Handen van Humanitas, hèt Rotterdamse netwerk van maatschappelijk betrokken ondernemers, bracht Nicole verschillende kleine en grote bedrijven samen die elk hun eigen expertise en middelen bijdroegen om De Straatkapper te realiseren. Fritz Henkel Foundation, Schwarzkopf Professional, Stichting Bevordering van Volkskracht, RAUWcc, Carnero concept + creatie, Rotterdam Charity Club, Awesome Foundation Rotterdam, Stichting Humanitas Rotterdam en Rijnmond en Hutten food & design bleek de ultieme samenwerking!

Om De Straatkapper nog meer kracht bij te zetten organiseerde Handen van Humanitas benefietavond ‘De Hoofdzaak’, waarbij een geldinzameling resulteerde in meer dan €130.000 euro voor het aanschaffen van een kappersbus en bakfiets. Nicole ging daarvoor de samenwerking aan met award-winning fotograaf Isabelle Hattink en vroeg haar een fotoserie te maken van en voor De Straatkapper, die met een enorm succes werd geveild op deze benefietavond.

Door de samenwerking tussen de bedrijven achter De Straatkapper en het talent van fotografe Isabelle, werden de verhalen van de mensen die werden geknipt op een buitengewone, soms confronterende manier vastgelegd. De beelden vertellen krachtige verhalen van eenzaamheid, de oordelende maatschappij, maar ook van veerkracht en hoop. En dat trok de aandacht van de jury van Stichting De Zilveren Camera. Op 16 februari won Isabelle glansrijk met de fotoserie ‘Hoofd voor hoofd de wereld veranderen’ de Zilveren Camera in de categorie ‘Nieuws Regio. Wij feliciteren haar van harte met deze prestigieuze prijs!

De erkenning met De Zilveren Camera is de kers op taart van al haar effort tijdens maanden fotograferen, maar het illustreert des te meer de impact die synergie en samenwerking kunnen hebben. Het laat zien dat wanneer bedrijven hun krachten bundelen, ze niet alleen in staat zijn om supergave projecten tot stand te brengen, maar ook om positieve impact en het verschil te maken in de stad en ver daarbuiten! Dat bewijs is geleverd. 

Doe jij (met je bedrijf) ook mee? Weet je nog precies hoe en waarmee? Wij helpen je graag op weg om ook het verschil in mensenlevens te maken! Neem gerust contact met ons op!X