Zorgmedewerkers geëerd met medaille

Geen getuigschrift voor het halen van een opleiding. Nee, een oorkonde voor het feit dat je er bent. Er bent voor je client en voor je collega. De afdelingen Leuvehaven, Rijnhaven, Coolhaven en alle ondersteunende diensten van het Rotterdamse verpleeghuis Humanitas Hannie Dekhuijzen werden met een oorkonde en een medaille geëerd voor hun tomeloze inzet voor hun directe en indirecte zorgverlening aan ouderen getroffen door corona. Elke dag in beschermende kleding, zwetend en zwoegend. Natuurlijk staat buiten kijf dat deze medaille symbool staat voor iedere zorgmedewerker die vandaag de dag in de frontlinie staat. 

“Toen ik ze bij elkaar riep dachten ze waarschijnlijk dat de afdelingen gesloten zouden worden of dat ze naar andere locaties moesten. Groot was de verrassing dat ze “onderscheiden” werden. Ook de behandelaars en facilitaire diensten eerden we, net als de administratieve ondersteuning, klantadviseurs en uiteraard de afdelingscoördinatoren”, aldus Ida Huijgens, locatiemanager. Zij vond het op haar beurt weer eervol om samen met de afdelingscoördinatoren de medailles bij de zorgmedewerkers op te spelden. 

De medaille werd mogelijk gemaakt door een wereldwijd initiatief ‘Hand Medal Project’, met het simpele en heldere doel: de zorgmedewerker met veel dankbaarheid te eren voor hun fysiek en mentaal zware werk tijdens de pandemie. Een samenwerking van kunstenaars en juweliers over de gehele wereld, die dit belangeloos hebben gemaakt en uitgereikt.

Deel op social media!X