Handen van Humanitas lanceert kookboek!

“Je kookt over van liefde” het kookboek en expositie.

Handen van Humanitas, Kookpunt, Oud Rotterdammer, het Grafisch Lyceum Rotterdam en Carnero concept + creatie sloegen de handen ineen en presenteren met trots het kookboek “Je kookt over van liefde”, onder andere tot stand gekomen door de creatieve visie van getalenteerde studenten van de opleiding Mediavormgeven van het Grafisch Lyceum Rotterdam (GLR).

Aanleiding van deze mooie samenwerking is de ‘Pannenhart in Actie’ van de Rotterdamse winkel Kookpunt, die jaarlijks pannen doneert aan Handen van Humanitas. Kocht men tijdens de actieperiode twee pannen bij Kookpunt dan doneerden zij één pan aan Handen van Humanitas. Eten verbroedert en is een sociale bezigheid, belangrijk voor ieder mens. Ook wanneer zij door een kwetsbare periode in hun leven gaan. Dit levert jaarlijks honderden pannen op. Reden genoeg om gevolg te geven door middel van dit niet te versmaden kookboek. 

Het bracht Handen van Humanitas, Carnero concept + creatie, het GLR en Oud Rotterdammer op het idee om een kookboek te maken. Oud Hollandse recepten verkregen door een oproep aan de lezers van de Oud Rotterdammer. Resultaat; Een smaakvol kookboek vol met “vergeten” en “typische” Rotterdamse recepten, vormgegeven door de studenten van de opleiding Mediavormgeven.

Op woensdag 16 oktober in Brasserie In ’t Oude Noorden van ROC Zadkine, aan het Benthemplein 15 te Rotterdam, wordt op smakelijke wijze het eerste kookboek uitgereikt aan een bewoner van Humanitas Bergweg, waar de gerechten zijn bereid en gefotografeerd. Ook zal een student van het GLR het kookboek in ontvangst nemen. Deze (kook)boekpresentatie is meteen ook het startsein van de expositie “Je kookt over van liefde”, te zien van 

  • 16 t/m 23 oktober bij Zadkine, Benthemplein 15 te Rotterdam,
  • 24 oktober t/m 3 november in Humanitas Akropolis, Achillesstraat 290, te Rotterdam,
  • 4 november t/m 10 november in Humanitas Bergweg, Bergwegplantsoen 10, te Rotterdam,
  • 11 november t/m 17 november in Humanitas Berberishof, Berberisweg 332, te Rotterdam,
  • 5 t/m 12 november in het Grafisch Lyceum Rotterdam, Heer Bokelweg 255, te Rotterdam

 

De samenwerking tussen Het Grafisch Lyceum Rotterdam, Handen van Humanitas en Carnero concept + creatie heeft eerder geresulteerd in de veelbesproken expositie “Oud Roze. Gewoon liefde voor iedereen” en “Oude Liefde” Kunstexpositie: Rotterdam door de Jaren Heen.

Het Kookboek ‘Je kookt over van liefde’ is binnenkort verkrijgbaar in de winkel van Kookpunt en via de webshop van de Oud Rotterdammer: https://www.deoudrotterdammer.nl/winkel/

De opbrengst van de verkoop van dit kookboek komt geheel ten goede aan de cliënten van de dagbestedingen van Stichting Humanitas.



X