Terugblik Handendag 2023

[foogallery id="9767"]

Met het thema ‘brein’ als rode draad heetten we donderdag 25 mei jl. alle Handen van Humanitas welkom in het prachtige KPN gebouw op de Kop van Zuid. Eén keer per jaar komt dit netwerk van maatschappelijk betrokken ondernemers bij elkaar om elkaar spreken, te horen welke gave dingen we doen voor onze kwetsbare doelgroepen, maar ook om geïnspireerd weer naar huis te gaan.

Nicole blikte terug op belangrijke mijlpalen van het aflopen jaar met als absolute hoogtepunten de campagne Oud Roze, gewoon liefde voor iedereen, die een behoorlijke impact maakte in het hele land. Maar ook de officiële opening van De Straatkapper, de kapsalon waar mensen zonder vast woon- of verblijfplaats en mensen in financiële nood gratis geknipt worden.

Jan Dirk Stouten interviewde Maarten Reijgersberg, eindbaas van Rauwcc over ondernemerschap in combinatie met een dysthyme stoornis ofwel een chronische depressie. Hoe ga je daarmee om en wat vraagt het van hemzelf als eindbaas en van zijn medewerkers. Een zeer indringend en openhartig gesprek met als doel een taboe te doorbreken.

Na een bezoek aan de 19e etage van het gebouw, waar men kon genieten van een kunstgalerie inclusief adembenemend uitzicht over de stad, was het niemand minder dan Victor Mids die met het brein van al onze gasten op de loop ging. Hoe vingervlugheid, statistieken, hypnose en afleiding zorgt voor één grote Mindf*ck. Onze gasten zagen het, ondergingen het en lieten zich verwonderen.

Wat een mooie dag was het! Dank KPN Mooiste Contact Fonds, Ron van der Hoven, Joop Syaranamua, Larissa Kromhout van der Meer, Frank van Oorschot, Tamara Drescher, Maarten Reijgersberg, Jan Dirk Stouten, Victor Mids en al onze gasten voor deze mooie dag! Waar mogen we volgende jaar de Handen van Humanitas verwelkomen? 

Fotografie: Randy van Gameren & Aldwin van KrimpenX