In de herfst van je leven tot ongekende bloei komen.

Dat er zoveel verborgen talent ligt in het hart van Rotterdam is lang niet bij iedereen bekend. Het atelier, thuisbasis van begeleider Roel Braams en de vele talentvolle en creatieve clienten die er komen, maakt Humanitas De Leeuwenhoek een parel waar heel mooie dingen ontstaan. Een schat aan kunstwerken, gemaakt door de clienten van Stichting Humanitas die na deze dagbesteding komen, maakt deze plek met recht een museum. Binnen de gehele locatie zijn de kunstwerken te aanschouwen. 

Bewoners van Humanitas De Leeuwenhoek en mensen uit de wijk met een indicatie kunnen gebruik maken van het kunstatelier. Het zijn mensen met een psychiatrische achtergrond, niet aangeboren hersenletsel en mensen met dementie. Veel van hen hebben nog nooit geschilderd. De essentie is ’het gewoon doen’, het op een ontspannen manier bezig zijn. Als er dan mooie kunstwerken uit voortvloeien is dit mooi meegenomen. Hier zijn veel mensen – vaak in de herfst van hun leven – tot ongekende bloei gekomen, wat resulteert in het toenemen van eigenwaarde; trots zijn wat je gemaakt hebt. 

Het zogeheten ‘Leeuwenhoek-motiefje’, een motief van kleurrijke en repeterende figuren is intussen al het meest opvallende handelsmerk. En dat wil Stichting Humanitas aan de wereld laten zien, vereeuwigen zelfs. Dat gebeurt in Carnero Studio, waar Remco Lange samen met zijn fotograaf Guido Pijper het motief digitaal vastlegt. Deze blijvende en kleurrijke voetprint zou je in de nabije toekomst nog wel eens kunnen tegenkomen in de stad. 

 


X