100 jaar worden in Coronatijd. Maria wordt het! Stuur haar een persoonlijk kaartje

“Eerst wil ik me optutten, voordat die meneer met de fotocamera komt”, was haar eerste reactie, precies drie weken. Op 6 maart viert ze haar 100ste verjaardag! Maria Hazewindus, geboren en getogen Rotterdamse, nu wonend op de 11e etage in verpleeghuis Akropolis van Humanitas.

En Rotterdamser kan het niet, want zij kwam ter wereld op Waalhaven Pier 8, op het binnenvaartschip van haar ouders. “Een veel bewogen leven, maar zonder heel hoge ambities”, omschrijft ze. Ze nam het leven zoals het was en bewandelde vele wegen. “Ik had een brede interesse en had niet één bepaald doel, vandaar dat ik veel probeerde. Daarom heb ik nooit echt een opleiding of studie afgemaakt”. Lange tijd werkte ze in een poppenfabriek en decoreerde ze menig winkeletalage.

In het antwoord hoe ze het vindt dat ze 100 jaar wordt in coronatijd is ze stellig. “Het is me gewoon ontgaan. De laatste 10 jaar heb ik gewoon niet opgelet hoe oud ik was. En dan ben je opeens bijna 100!” Heel bang voor corona is ze niet, ondanks dat ze daarom minder contact heeft. Wel vindt ze dat iedereen zich netjes aan de regels moet houden. “Mondkapje op doen, dat is wat van je gevraagd wordt, dus dat doe je gewoon.” Daarmee help je elkaar.

En nu willen wij Maria Hazewindus helpen, of beter gezegd in het zonnetje zetten! Haar verjaardag mag niet zomaar voorbij gaan. We zouden het namelijk ontzettend leuk vinden als je haar een kaartje voor haar verjaardag stuurt. Kleine moeite, voor haar een verrassend, leuk en groot gebaar! Wij zorgen ervoor dat jouw kaartje en hopelijk met die van vele anderen persoonlijk bij haar wordt bezorgd. Superdank! En…zegt het voort!

Stuur je kaartje naar:

Stichting Humanitas
T.a.v. Humanitas Marketing
Achillesstraat 290
3054 RL Rotterdam

Deel op social media!X