Belevingstuin Humanitas Steenplaat officiëel geopend

Op 2 juli werd door Handen van Humanitas en Stichting Powergarden met hulp van het fonds AB-Laane de belevingstuin bij Humanitas Steenplaat officieel geopend. 

De Steenplaat is een woon/zorg complex van Stichting Humanitas. Het woon/zorg complex staat midden in de wijk Feyenoord en vormt een centrale functie. In het complex wonen ouderen met lichamelijke klachten en met dementie, maar ook mensen zonder vaste woon- of verblijfplaats. Dit zijn mensen met psychische klachten of een verslavingsproblematiek. Humanitas vangt deze mensen op.

Ouderen met dementie zijn meer dan hun ziekte. Ze kunnen en willen nog van alles. Actief blijven is belangrijk, om vaardigheden vast te houden, mensen te ontmoeten, gezond te blijven. Tegelijkertijd maken we de tuin ook geschikt voor mensen met een psychische of verslavingsproblematiek. Voor hen is een tuin net zo belangrijk. We willen dat beide doelgroepen in een belevingstuin kunnen tuinieren. Dat geeft beweging, contact met anderen, stimuleert alle zintuigen en men heeft een taak, wat zorgt voor zingeving.De tuin is vooral ook een sociaal ‘verkeersplein’, waar oud en jong, vitaal en minder vitaal samenkomen en samen werken. Daarom noemen we een belevingstuin ook wel een Powergarden. Een Powergarden faciliteert de ontmoeting, waardoor de tuin mensen verbindt die elkaar in het dagelijks leven niet of nauwelijks tegenkomen en misschien ook een geïsoleerd leven leiden. De tuin moet een belangrijke centrale rol spelen in de buurt.

Dankzij een donatie van het Fonds Ab Laane kunnen de bewoners van de Steenplaat genieten van allerlei bloemen en planten. Het fonds (onderdeel van het Nationaal Ouderenfonds) stelde daarvoor geld ter beschikking voor de aanschaf van plantenbakken in deze tuin. Hiermee draagt het fonds AB Laane bij aan het vergroten en versterken van de sociale kring van bewoners.

Manager van de locatie Skala, Anneloes Vlasblom opende de tuin ceremonieel met de aankondiging van een zomerserenade.

Deel op social media!X
Call Now Button