Aanleg belevingstuin. De eerste schop is in de grond gezet!

Op 23 februari werd door Handen van Humanitas en Stichting Powergarden het startschot gegeven voor de aanleg van de belevingstuin bij Humanitas Steenplaat 

De Steenplaat is een woon/zorg complex van Stichting Humanitas. Het woon/zorg complex staat midden in de wijk Feyenoord en vormt een centrale functie. In het complex wonen ouderen met lichamelijke klachten en met dementie, maar ook mensen zonder vaste woon- of verblijfplaats. Dit zijn mensen met psychische klachten of een verslavingsproblematiek. Humanitas vangt deze mensen op. 

Ouderen met dementie zijn meer dan hun ziekte. Ze kunnen en willen nog van alles. Actief blijven is belangrijk, om vaardigheden vast te houden, mensen te ontmoeten, gezond te blijven. Tegelijkertijd maken we de tuin ook geschikt voor mensen met een psychische of verslavingsproblematiek. Voor hen is een tuin net zo belangrijk. We willen dat beide doelgroepen in een belevingstuin kunnen tuinieren. Dat geeft beweging, contact met anderen, stimuleert alle zintuigen en men heeft een taak, wat zorgt voor zingeving. 

De tuin is vooral ook een sociaal ‘verkeersplein’, waar oud en jong, vitaal en minder vitaal samenkomen en samen werken. Daarom noemen we een belevingstuin ook wel een Powergarden. Een Powergarden faciliteert de ontmoeting, waardoor de tuin mensen verbindt die elkaar in het dagelijks leven niet of nauwelijks tegenkomen en misschien ook een geïsoleerd leven leiden. De tuin moet een belangrijke centrale rol spelen in de buurt. 

Gijsbert van Herk, voorzitter Raad van bestuur van Stichting Humanitas zette symbolisch de eerste schop in de grond, waarna de hovenier meteen aan de slag ging. Over enkele weken zal de tuin in z’n glorie worden opgeleverd. Natuurlijk houdt Handen van Humanitas je hiervan op de hoogte.

Deel op social media!X