Finale ‘Doneer liefdevol een oliebol!’

Onze actie “Doneer liefdevol een oliebol’ is ten einde gekomen. Doneren is daarom helaas niet meer mogelijk. Wat is er veel gedoneerd! Er is zoveel gedoneerd dat alle cliënten, maar ook alle medewerkers van de verpleeghuizen van Stichting Humanitas konden genieten van een heerlijke verse oliebol van De Olliebollenbakkerij van Remon Muller. Wil je weten hoe de finale-dag eruit zag? Bekijk dan het filmpje onder dit artikel.

Natuurlijk zouden we Handen van Humanitas niet zijn als we eerste overhandiging van de oliebollen niet op heel spectaculaire wijze zouden organiseren. Brandweer Kazerne Frobenstraat vond de actie zo van ‘levensbelang’, maar zeker ludiek en rukte daarom uit om de oliebollen met behulp van hun ladderwagen te vervoeren naar de vijfde etage van Humanitas Akropolis.

Zanger en acteur Joris Lutz, vandaag alias Olie B. overhandigde de eerste verse oliebollen aan de cliënten en medewerkers. Maar natuurlijk niet zonder zijn inmiddels beroemde oliebollenlied ten gehore te hebben gebracht in het ‘ladderbakkie’ van de brandweerwagen. Daarmee steeg de kaskraker letterlijk naar ongekende hoogte in de hitparade.

Heel graag bedanken we ook medebedenker van de actie Remco Lange, die met zijn Kompanen Rotterdam de oliebollen naar alle verpleeghuis-locaties van Stichting Humanitas hebben uitgereden. Supergaaf dat jullie je voor onze kwetsbare doelgroep hebben ingezet!

Ook bedanken we natuurlijk de 98-jarige mw. van Bommel, onder begeleiding van Irene Hofland. Mw. Van Bommel werd het gezicht van deze ludieke campagne. Wat een avonturen heeft ze beleefd! Ze kan waarschijnlijk geen oliebol meer zien.

Maar zeker niet in de laatste plaats bedanken we al die donateurs, die de moeite hebben genomen oliebollen te doneren. Zij dachten aan hen, onze kwetsbare doelgroep en toverde een glimlach op hun gezichten. Dat werd enorm gewaardeerd. Nogmaals dank daarvoor. We kijken terug op een geslaagde december-actie.

Ook leuke ideeën? Wie weet werken jij en ik in 2022 samen aan een nieuwe en supergave decemberactie.X