100 jarige ‘Marie’ Hazewindus overspoeld met verjaardagskaarten.

Maria Hazewindus werd zaterdag 6 maart verrast met bijna 300 kaarten, gestuurd door mensen uit Rotterdam en daarbuiten. Op deze speciale dag werd ze extra in het zonnetje gezet.

Enkele weken voor haar verjaardag deed Handen van Humanitas een oproep aan iedereen om ‘Marie’ een verjaardagskaart te sturen op haar 100ste verjaardag, zodat ze zich in dit corona-tijdperk niet alleen zou voelen. En daar werd flink gehoor aan gegeven! Zichtbaar geëmotioneerd nam ze alle kaarten in ontvangst uit handen van Florentijn stagiaire bij Handen van Humanitas. Zelfs een kaart en brief van burgemeester Aboutaleb en de Koning Willem Alexander ontbraken niet.

Ook leerlingen van basissschool De Windroos in Hellevoetsluis stuurden haar een kaartje. Vertederend reageerde ze op een kaart van een leerling. Hij feliciteerde haar en ze schaterde toen ze hem citeerde: “En nog een fijn leven toegewenst”. De medebewoners  op de afdeling in Humanitas Akropolis applaudisseerden voor haar bereikte mijlpaal. Ook medewerkers hadden flink uitgepakt met versieren. “Ik wil iedereen ontzettend bedanken, die de moeite deed om mij een kaartje te sturen. Dit vind ik echt zo leuk!”.

Onder het genot van een kopje koffie en gebak, aangeboden door TotaalVers, genoot Maria Hazewindus van alle welverdiende aandacht. Handen van Humanitas wil iedereen ontzettend bedanken voor het sturen van een kaartje. “In een snelle digitale wereld is het juist zo bijzonder om te zien dat mensen daadwerkelijk de moeite hebben genomen een fysiek, geschreven kaart te sturen. Ik ben daar echt trots op”, aldus initiatiefnemer van Handen van Humanitas, Nicole van Namen.

Enkele weken na haar verjaardag overleed Maria in bijzijn van haar familie. Op haar uitvaart werd met een glimlach teruggeblikt op haar leven, maar vooral die laatste verjaardag.

Deel op social media!X