Lees meer Expositie
'Oude
Liefde'
Klik hier
Lees meer Oud Roze. Gewoon liefde voor iedereen Hèt Rotterdams maatschappelijk betrokken netwerk! Iets kleins doen voor een ander is zo groots! Ook meedoen? Je bedrijf gaat het verschil maken! Lees meer
Naamloos-1

Oud roze staat voor homoseksuele ouderen op senioren leeftijd, soms wel de ‘vergeten groep’ genoemd. Vaak heeft een roze oudere in zijn of haar leven al een lange weg afgelegd naar acceptatie, al dan niet met een bevredigend verloop. Toch is de kans erg aannemelijk dat hun leven op hogere leeftijd nog een dramatische wending kan nemen, wanneer ze afhankelijk worden van een zorginstelling. Niet alleen vanwege het feit dat verpleegd worden ingrijpend kan zijn, maar vooral omdat de kans groot is dat hun geaardheid binnen de zorginstelling niet wordt gezien, wordt genegeerd of in het slechtste geval niet wordt geaccepteerd.

 

Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 30% van roze ouderen die met zorg te maken krijgt, zich door de directe omgeving afgewezen voelt. Het is dan ook niet voor niets dat vele roze ouderen, om pesterijen en uitsluiting te voorkomen ‘de kast weer in gaan’ op het op het moment dat ze worden opgenomen in een zorginstelling. 

 

Naast dat Stichting Humanitas een veilige haven wil bieden voor roze ouderen, wil Handen van Humanitas met deze ‘Oud Roze’ campagne bewustwording blijven creëren, maar ook een actieve bijdrage leveren in het aanreiken van tools aan zorgverleners. Hiermee kunnen zij de interactie met ouderen, maar zeker ook met hun collega’s en instelling vergemakkelijken om een positieve bijdrage te leveren aan acceptatie, inclusie, begrip en daarmee dus een veilige woon- en leefomgeving voor iedereen.

 

Handen van Humanitas werkt in deze campagne samen met Rotterdamse ondernemers en organisaties, waardoor de impact op grotere schaal merkbaar zal zijn. Het met elkaar oppakken van de roze handschoen wordt de campagne Oud Roze. Gewoon liefde, voor iedereen letterlijk zichtbaar in de stad. 

De Verhalen

Dik

Salomon

Chiel

Hoe kun je bijdragen aan Oud Roze?

Er zijn verschillende manieren hoe je kunt bijdragen aan deze mooie campagne. Deze lichten we hier uit. Allereerst kun je een echte geteelde regenboogroos doneren. Wanneer je een roos doneert, gaat deze namelijk rechtstreeks naar één van de verpleeghuizen van Stichting Humanitas. Hopelijk ontstaan met de donaties veel bossen rozen, zodat we die op promintente en zichtbare plekken kunnen neerzetten, waarmee we aandacht blijven vragen voor inclusie. De rozen zijn daarmee stille getuigen van een positieve bijdrage aan een veilig woon- en leefklimaat voor iedereen. Je kunt zoveel rozen doneren als je wilt.

Nog een mooie manier om bij te dragen aan deze roze campagne, is het kopen van de roze vinyl single ‘Ik hoop het wel’ van Richard Groenendijk. Een prachtig nummer die hij doneert uit zijn show ‘Voor iedereen beter’. Het gezongen verhaal over oude oordelen, wordt op werkelijk roze vinyl geperst. Daarnaast is een heel bijzondere rol weggelegd voor hèt roze zangkoor van Stichting Humanitas, De Roze Lijsterbessen. Zij zingen de achtergrondpartijen in. Voor de roze vinyl single kan nu al een pre-order geplaats worden. 

Oud Roze Kalender

Koop de kalender Oud Roze, vormgegeven door de studenten van het Grafisch Lyceum Rotterdam. Uiteraard met het thema Oud Roze.

Roze koeken van Klootwijk

Koop de heerlijke roze koeken van Bakkerij Klootwijk en draag op deze manier bij!

Een roze lift in jouw bedrijf

Hoe mooi zou het zijn als je de roze visie uitdraagt naar je medewerkers die dagelijks de lift (de kast) ingaan en weer uitgaan.

Regenboogroos

Ze bestaat echt! De regenboogroos. En jij kunt haar doneren aan iemand in onze verpleeghuizen.

Roze vinyl single van Richard Groenendijk

Koop de roze vinyl singel 'Ik hoop het wel' van Richard Groenendijk. Een prachtig nummer over oude oordelen. Met als special act hèt zangkoor van Stichting Humanitas De Roze Lijsterbessen.

Volg ons op social media

Blijf op de hoogte van deze en veel meer acties van Handen van Humanitas via LinkedIn, Facebook,, Instagram en YouTube.

Wit handje 2.0

Oud Roze. 

Gewoon liefde,

 voor iedereen.

X